HELPÍKŮV POHÁR 2013

16.05.2013 14:37

    Dne 6.5., 7.5. a 14.5.2013 se uskutečnila krajská kola Helpíkova poháru v Praze - Černošicích, Praze - Obora Hvězda a v Jablonci nad Nisou u vodní nádrže Mšeno, kde na žáky pátých tříd čekalo 5 zdravotních úkolů a to turista, cyklista, trempík, bruslař a spiderman.

    Na všech třech kolech jsem samozřejmě nemohl chybět. A tak  6.5. ve 4 hodiny ráno kokrhal kohout , že je nejvyšší čas vstávat a vyrazit do Prahy. Cesta byla dobrá jelikož asi nikdo tak brzo nevstával, tak brzo jako já s Mírou . V 6 hodin byl sraz na fotbalovém hřišti v Černošicích, kde se konalo první kolo Helpíkova poháru. Asi jako každý rok jsme i letos přijeli jako první a chvíli jsme museli čekat na ostatní, ale na to už si začínáme zvykat :D. Po příjezdu všech začalo rychlé stavění stanů, maskování figurantů, značení trati a plno dalších nutných věcí, bez kterých by to nemohlo fungovat. Počasí nám sice moc nepřálo, ale byli jsme stateční a vše jsme zdárně zvládli bez ztráty na lidských životech. Během soutěže byl pro ostatní žáky k dispozici doprovodný program, kterým byly HSZ HMP ,městská policie Mokropsy, ASČ, Kryštůfek záchranář a další. Po vyhlášení výsledků jsme zase vše museli sbalit a připravit na další den. Zbytek odpoledne spíše večera jsme trávili u řiditele Helpíkova poháru, u kterého jsme i přespali.

    Druhý den zase kokrhal kohout na můj vkus moc brzo. Po rychlé ranní kávě jsme se rozjeli na Oboru Hvězda, kde se konalo další kolo. A zase nás čekalo stavění stanů, značení trati, maskovaní a čekání na dítka, které přijdou soutěžit. Tady už bylo počasí o něco lepší a myslím s,i že vše šlo hned lépe. I zde byl doprovodný program, který zajišťovaly složky IZS.

    O týden později se konalo krajské kolo v Jablonci nad Nisou u vodní nádrže Mšeno. A opět se brzo vstávalo, aby bylo vše připravené dřív než dorazí dětičky. Vše se krásně stihlo, a tak se soutěž mohla zahájit. I zde byl během celé soutěže doprovodný program, který zajišťovaly složky IZS. Hasiči, záchranka si těsně před vyhlašováním výsledků připravili ukázku simulované dopravní nehody kdy byl v autě jeden zraněný. Pomocí techniky hasiči zraněného vyprostili a předali k ošetření záchrance. Po ukázce se už vyhlašovaly výsledky. Po ukončení se zase vše sbalilo a následoval odjezd domů a rekonvalescence z ranního vstávání.

Prvních 5 vítězů ze všech tří krajských kol postupují do kola celostátního, které se uskuteční 25.5.2013 v Koutech nad Desnou.

Jelikož jsem nestíhal fotit, tak se na foto z akce a výsledky postupujících můžete podívat u Míry - ZDE

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.